Spam FAQ | SEO
Bedste Råd
CSS-bullet
CSS-bullet
CSS-bullet
CSS-bullet
CSS-bullet
CSS-bullet
FAQ om spam: ordforklaring fra Bedste Råd
CSS-bullet

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk
CSS-bulletCSS-bulletCSS-bulletCSS-bulletCSS-bulletCSS-bulletCSS-bulletCSS-bullet

FAQ om spam: ordforklaring fra Bedste Råd

FAQ om spam – hvad er en zombie PC – hvad er en scraper – hvad er en phishing-mail – hvad er en spider – ordforklaring fra Bedste råd.

Mest læste: Hjemmesides Målsætning ?     Ny hastighedstest til hjemmesiden     Få et horoskop nu!!


Hvad er en bot ?

En bot er et automatisk program der crawler internettet for at finde oplysninger. Det kan f. eks være en søgemaskine. Kaldes også ofte for robot, crawler eller spider.
 

Hvad er et botnet ?

Et botnet er en samling af flere PC, såkaldte zombies, der er blevet overtaget af hackere eller IT kriminelle der kan fjernstyre disse PC. De kan så bruges til yderligere at hacke andre PC eller bruges til udsendelse af e-mail spam eller som comment spammere på blogs eller forums.
 

Hvad er en comment spammer ?

I stedet for at sende e-mail spam poster en commemt spammer kommentarer til blogs og forums.

Disse kommentarer inkludere typisk link til en commerciel webside som drives af spammeren selv eller han er hyret til at lave disse backlinks. Ofte foregår comment spammingen fra bots (også kaldet spambots) der angriber en blogs/forum eller hjemmeside hvor man kan kommenterer på indholdet. Vil du vide hvordan man kan undgå dette, så læs how to STOP auto spambots.

Der er to formål med disse kommentar links dels at skabe mere trafik og dermed øget omsætning til websiden ved at brugere klikker på disse links, samtidig er det for at søgemaskineoptimere websiden da antallet er link til en webside forbedre placering i søgeresultatet hos søgemaskinerne.
 

Hvad er crawler ?

En crawler eller web crawler, er et automatisk program der crawler internettet for at finde oplysninger. Det kan f. eks være en søgemaskine. Kaldes også ofte for robot, bot eller spider.

Hvad er en dictionary attacker ?

Selv om harvesting er e-mail spammernes foretrukne måde at få nye mail adresser, prøver de også med en teknik kaldet dictionary attack for at finde nye e-mail adresser. Det består i at spammerne gætter de mest brugte brugernavne – sender post til dem og ser hvilke e-mail der rent faktisk bliver leveret.
Det eneste du kan gøre her er at vælge et fornuftigt brugernavn og holde dig fra de mest brugte som adm, admin, administrator, managere, postmaster, webmaster, home, mail, info, sales, office, contact, support, bank og help.


Hvad er en e-mail harvester ?

En harvester er et computer program (også kaldet bots) der er sat til at surfe på internettet efter e-mail adresser.

Dette er den primære måde e-mail spammers skaffer deres e-mail adresser på til spam e-mail.

Derfor er det vigtigt hvis du har en webside/hjemmeside at du beskytter din e-mail adresse mod at disse spambots kan ”høste” din mail adresse på din webside/hjemmeside.

Vil du gerne aktivt deltage i kampen mod disse spambots, kan du linke til siden Stop SpamBots - Hjælp I Kampen Mod E-mail Harvesters. Her jeg oprettet nogle sider, hvor e-mail harvester får en masse autogenererede ubrugelige e-mail. Dette ødelægger den kommercielle database der bruges til at spamme med, da e-mail adresserne selvfølgelig ikke virker.
 

Hvad er e-mail spam ?

E-mail spam er udsendelse af en masse enslydende e-mail som modtageren ikke direkte har bedt om og som oftest ønsker at sælge et produkt eller lokke penge ud dig.
 

Hvad er en hacker ?

En hacker prøver at få uautoriseret adgang til din computer eller netværk. Flere metoder kan benyttes til dette. Han kan prøve at benytte sig af de sikkerheds brister der måtte være på din computer eller netværk, hvis disse ikke er helt opdateret. Desuden kan han prøve at installere virus på din computer enten via e-mail eller fra hjemmesider der er inficeret eller virussen kan være gemt i en fil du downloader og installere.
 

navigations pil - Bedste RådHvad er phishing mail - spear phishing - Smishing - Whaling - Malwaretising ?

navigations pil - Bedste RådHvad er ransomware ?- Cyberangreb med ransomware - Bedste beskyttelse mod ransomware

Hvad er en robot ?

En robot er et automatisk program der crawler internettet for at finde oplysninger. Det kan f. eks være en søgemaskine. Kaldes også ofte for spider, crawler eller bot.
 


Hvad er en scraper og et scraper site ?

Et scraper site bruger bot (kaldes også scrapers) til at stjæle indhold fra andre sider. Det kan være indhold fra et helt website eller til at trække indhold ud af feeds lavet med enten RSS, XML eller Atom.

Når indholdet er stålet ryddes indholdet ofte for html tags (som kan være links til den hjemmeside indholdet er stjålet fra) og indholdet lægges på en ny webside.

Formålet med dette er at tjene penge på reklamer, da indholdet bliver lagt på en webside med rigtig mange reklamer. Brugerne laver en søgning, lander på en scraper site og i bare frustration klikker de på en annonce. For at ligge godt i søgeresultaterne på søgemaskinerne skal der foretages noget søgemaskineoptimering også kaldet SEO, så derfor indgår disse scraper site ofte i linkfarme (flere websider ejet af den samme person) der internt linker til hinanden for at opnå bedre søgeresultater.

Scraper site bryder selvfølgelig copyright loven ved at stjæle indholdet, men det er virkelig svært at få lukket disse sider da der ofte er flere lag af ejerskab for at skjule den/de rigtige ejere. Ofte giver scraper site ikke den originale forfatter den kredit han skal have ved at angive ham som forfatteren til indhold der er genudgivet på et andet website, så derfor tror søgemaskinerne at hans artikel nu får en masse spammy link, i stedet for nogle gode seriøse link. Så dette kan påvirke hans egen ranking på søgemaskinerne.
 

Teknisk set er det samme princip som søgemaskinerne, mange nyhedsmedier og diverse services på internettet benytter sig af. Men da det er til gavn for de fleste mennesker og det kommer ind under fair brug bliver disse ikke betragtet som scraper sites.

navigations pil - Bedste RådHvad er spam - Hvad er referrer spam - Ghost referrer spam - Crawler referrer spam ?


Hvad er en spam server ?

En spam server er en computer der bliver brugt af e-mail spammerne til at sende spam mail beskeder.

En betragtelig del af disse computere tilhører ikke spammerne selv, men er såkaldte zombies der er blevet komplimenteret af virus eller andet skadeligt software så andre kan overtage kontrollen med computeren. Mange af disse zombies i et netværk der kontrolleres af spammerne kaldes et botnet.

Billede af smartphone - Bedste Råd

Hvad er en spider ?

En spider er et automatisk program der crawler internettet for at finde oplysninger. Det kan f. eks være en søgemaskine. Kaldes også ofte for robot, crawler eller bare bot.
 

Hvad er en zombie ?

En Zombie er en PC der er blevet overtaget af en hacker eller it kriminelle, så han kan fjernstyre denne. Mange PC overtaget af den/de samme personer kaldes også et botnet.

Hvordan undgår du din PC bliver til en zombie? Opdater dit styresystem med alle tilgængelige officielle opdateringer og hold ligeledes dit virus program opdateret.
 

Hvad er virus ?

Virus er et stykke software som inficerer din PC, så andre kan overtage kontrollen med den. For at kunne gøre dette skal de enten have dig til at trykke på et link, installere et program eller på andre måder snyde dig til at gøre noget aktivt selv. Den anden måde er at de udnytter sårbarheder i computerens styresystem, så de selv kan køre et software program på PC’en.

Når de har overtaget PC’en kan den bruges som zombie i et botnet.

Hvor der er mange mennesker samlet er det ideelle sted at forsøge at få virus på folks PC. Derfor har de sociale medier oplevet diverse angreb fra hackere, især det sociale netværk Facebook har oplevet mange af disse forsøg.

 

Beskyt din E-mail adresse fra at blive "høstet" af en e-mail harvester


En af de bedste metoder at beskytte din e-mail adresse fra at blive "høstet" af en e-mail harvester er at skjule din e-mail i et JavaScript. Den bedste måde jeg har fundet er hos Projekt Honey Pot. Her kan du få
JavaScript koden til at beskytte din e-mail lige til at indsætte på din hjemmeside

Har du problemer med comment spammere er Projekt Honey Pot løsning med en blacklist du kan tilgå med et DNS opslag også en rigtig god løsning. Du kan læse om mit løsningsforslag på
How to stop spambots i .htaccess og PHP script

Du kan melde dig ind i Projekt Honey Pot - det er helt gratis

 
Læs mere:

Hvad gør man når ens hjemmeside er blevet scraped ? 
Hvor tit tager du backup ? 


Share Bedste Råd på sociale medier: