SEO | Alternativ Behandling
Bedste Råd

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk

Forum - brugernes egne bedste råd, tips og tricks

Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot Stop Spambots - bedsteraad.dk


Forum  >  SEO  >  SEO tips December måned - Min webside er blevet scraped/kopieret og lagt på et scraping site ! – Hvad gør man så ?

I forbindelse med mine artikler om at stoppe spambots lovede jeg at vende tilbage hvis der skete noget nyt omkring bekæmpelse af spambots (Læs Stop Spambots med htaccess filen: http://bedsteraad.dk/stop-spam.php ). Nu er min hjemmeside blevet scraped/kopieret og lagt på en anden server med de SEO mæssige konsekvenser af duplicate content dette medfører. Samtidig er min hjemmeside sat i forbindelse med ”bad neighborhood” hvilket jo ikke er så godt.

Det hele startede med jeg tjekkede hvem der linkede til min hjemmeside, som man jo bør gøre med jævne mellemrum. Vil du gerne automatisere dette kan du bruge Google Alert/underretning (læs overvåg internettet og lav din egen webanalyse: http://bedsteraad.dk/SEO-kan-lave-selv.php#kapitel-webanalyse ), hvor du får en e-mail med jævne mellemrum når din hjemmeside nævnes på internettet. En optegnelse med en fast IP-adresse fangede min interesse fordi man med en direkte IP-adresse kan omgå et DNS opslag. Og ganske rigtig fortegnelsen linkede til en anden hjemmeside der indeholdt en tro kopi af min hjemmeside altså var min hjemmeside blevet scraped og lagt på et scraping site (læs FAQ om scraping: http://bedsteraad.dk/FAQ-spam.php#scraper ).

En hurtig research viste at der var over 100 andre websider foruden min på dette scraping site. Lad os holde os til Danmark og de største virksomheder der udgør et brand viste følgende virksomheder: Lego, Fjallraven, Tuborg, Ritzaus Bureau, BT, Nordea og Ecco.
For mig lyder det utrolig at ingen af disse virksomheder skulle have et SEO beredskab til netop sådan en situation, ellers har de sovet i timen. Men nu er deres problemer på dette scraping site væk med lukningen af sitet. Men situationen kan hurtig opstå igen, det tager kun nogle minutter at scrape en hjemmeside og lægge det på et andet scraping site.

IP-adressen var jo nem at finde, så en søgning på http://www.ripe.net/data-tools fandt hurtigt hvilken ISP (Internet Service Provider) altså Internet udbyder der ejede dette IP scope var fra Chicago i Illinois USA. Enhver ISP skal have en e-mail der starter med ”abuse”, hvor man kan indberette misbrug på internettet. En e-mail til ISP der forklarede forholdet blev sendt, samtidig ledte jeg efter det firma IP-adressen tilhørte. Et DNS opslag på IP-adressen afslørede en webside der solgte hjemmesider og kontonavnet eller brugernavnet på scraping sitet stemte overens med en brugers hjemmeside hos dette firma, så en e-mail blev sendt til firmaet at brugernavnet /kontonavnet ~ipxnowin tilhørte et scraping site. En søgning på ~ipxnowin afslører en masse sider hvor kontoen var blevet lukket, men også mange der stadig er åbne. Så løber du ind i dette navn i URL i forbindelse med din hjemmeside, så check hellere om din hjemmeside er blevet scraped.

Efter at have sendt de 2 e-mail regnede jeg med at der gik 2-3 dage før jeg hørte noget, men allerede efter 1½ time fik jeg mail fra ISP at IP-adressen var lukket og en time senere fra firmaet der solgte hjemmesider med en forklaring på hvad der var sket. Firmaet havde i november installeret nye servere og også fået nye IP-adresser og brugerne var flyttet til de nye servere og DNS pegede på de nye servere, men man lod stadig de gamle servere være online. Et sandt eldorado for hackere der bare kunne give den gamle IP-adresse, så kunne man stadig bruge serverne og endda have dem for sig selv. Et dumt træk fra hjemmeside firmaet, men nok meget menneskelig da man så hurtig kan migrere tilbage til de gamle servere, men dette er nu ændret og der er et scraping site mindre. Så det nytter at klage over misbrug på internettet og det kan altså også gå hurtig.

Skriv nyt svar
Forfatter*
Svar*
Skriv koden som du ser på billedet*
Ny kode

Share Bedste Råd på sociale medier:

 


Andre artikler: Vild med dans 2015     VM i 10 danse gik til Danmark i 2013     Astrologi og horoskoperForum