SEO | Alternativ Behandling
Bedste Råd

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk

Forum - brugernes egne bedste råd, tips og tricks

Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot Stop Spambots - bedsteraad.dk


Forum  >  SEO  >  Seo er også at undgå at ens webside bliver hacket eller spammet.

Det er også SEO at have en god IT-sikkerhed på sin webside, så den ikke bliver hacket eller spammet og er uheldet ude at kunne reetablere med backup hurtigst muligt.

Har man en hjemmeside hvor andre kan skrive kommentarer er der mange der kan se en fordel i at spamme eller hacke hjemmesiden til egen fordel. Det vil sige lave link til ens egen hjemmeside eller i værste fald hvis hjemmesiden bliver hacket at redirecte siden over til en anden hjemmeside hvor der eventuelt sælger viagra eller hjemmesiden indeholder virus.

Da søgemaskinerne ikke vil vise søgeresultater der indeholder virus er det også SEO at holde hackere og spammere ude fra ens hjemmeside. Det er der selvfølgelig forskellige tekniker til som vi gennemgår i det følgende.

Mange ser på økonomien når der skal laves hjemmeside og mange har derfor hjemmesider der koster 10 kr. pr. måned. Det er selvfølgelig intet galt i at have et skrabet budget, men man skal bare gøre op med sig selv hvor meget man egentlig kan forlange at få for 10 kr. om måneden.
De fleste hosting udbydere der tilbyder hjemmesider til 10 kr. pr. måned garanterer ikke for nogen oppetid, altså tilgængeligheden af ens hjemmeside, – opdateringen af CMS og backup og hele sikkerheden på ens hjemmeside er helt ens eget ansvar – og det er vel også rimelig til den pris, men holdes CMS programmet ikke opdateret er chancen for at blive hacket stor.

Opdater CMS
Opdater altid til seneste nye testede version af CMS, da der i nye versioner ofte er lukket nogle sikkerheds huller der var i den gamle version.

Backup

Hvor tit skal der tages backup?
Ja, det afhænger jo lidt af hvilken hjemmeside du har. Har du en webshop med ændringer på produkter og nye kunder hver dag, så er en fuld backup hver dag at anbefale. Har du en mindre blog du skriver på en gang om ugen, så kan du nøjes med en ugentlig backup.
Med hensyn til IT-sikkerhed så er det ganske enkelt. Besvar selv nedenstående spørgsmål så har du dit ambitions niveau og hvor meget du skal investere i sikkerhed.

Hvor mange data kan/vil jeg kunne klare at miste?
Hvor længe kan min hjemmeside være nede før jeg mister indtægter/troværdighed?
Behøver jeg en beredskabsplan på hvordan jeg kommer hurtig op hos en anden hosting udbyder i Danmark eller måske i udlandet?
Overvej disse punkter med jævne mellemrum med fokus på dine behov og bedre teknikker?


Besvar ovenstående spørgsmål og få lavet backup rutiner der svarer til de krav du stiller. Har du behov for en beredskabsplan så sørg for at få lavet de forberedelser der kan laves før det går galt, så det er hurtig at skifte hvis situationen opstår. Tag dette emne op med jævne mellemrum og overvej om planerne skal ændres på grund af andre behov eller der er kommet bedre teknikker/software til at håndtere dette.

Backup programmer
Der kan fås backup programmer der tager backup af filsystemet og databasen og sende backup til ens e-mail. Hvis data i databasen er meget stor kan det være besværlig at sende disse med e-mail, da den øvre grænse for at sende e-mail er 8-10Mb, på grund af båndbredde begrænsning på mange mail servere.
Det bedste er at lægge backup i filsystemet hvor man så kan hente det antal kopier man har brug for, hvis man skal have backup til flere fysiske steder, med et ftp program. Det er et større arbejde så mange vælger at køre backup ud til f. eks. Dropbox.


Backup til Dropbox
Er du en erhvervs virksomhed og har person følsomme oplysninger liggende i databasen om dine kunder skal du være forsigtig med at sende backup til Dropbox, da datatilsynet ikke pt. anerkender, uden større tiltag, at backup gemmes uden for EU’s grænser.

Opbevaring af Backup
Det er bedst at opbevare backup i en brandsikret pengeskab og kan man sprede backup over flere fysiske steder er dette at foretrække.

Beredskabsplaner ved nedbrud.
En beredskabsplan indeholder de valg man gør med hensyn til backupløsning, failover løsning og alternative driftscentrer samt en risiko vurdering af de hændelser der kan forårsage afbrydelser af kerneområdet som f. eks natur skabte påvirkninger som lyn, brand, oversvømmelse ved skybrud.

Antivirus
Det bør overvejes om man ikke skal have en virus scanner på sin hjemmeside for at undgå virus og andet ondsindet kode der forsøges tilført ens webside.

Stop Spam på webside
Der findes flere forskellige metoder til at undgå spam på ens hjemmeside f. eks er der til Wordpress plugin modulet Akimedes ellers henvises til http://bedsteraad.dk/stop-spam.php

Sikkerhed mod de mest kendte hacker tekniker
Er din webserver en apache server og du har adgang til .htaccess kan du nemt beskytte dig mod de mest kendte hacker tekniker. Kopier nedenstående og indsæt i .htaccess – husk lav en backup af .htaccess inden du starter. Bedste Råd kan ikke gøres ansvarlig for tab af data ved at følge nedenstående tips og tricks.

# Poison null byte attack
RewriteCond %{QUERY_STRING} proc\/self\/environ [OR]

# Blocking script with mosConfig in URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR]

# Block base64_encode crap
RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*(.*) [OR]

# Block script that includes a <script> tag
RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR]

# Block script trying to set a PHP GLOBALS variable
RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]

# Block script modifying a _REQUEST variable
RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})

# Send 403 Forbidden error
RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L]

Skriv nyt svar
Forfatter*
Svar*
Skriv koden som du ser på billedet*
Ny kode

Share Bedste Råd på sociale medier:

 


Andre artikler: Vild med dans 2015     VM i 10 danse gik til Danmark i 2013     Astrologi og horoskoperForum