Analyser hjemmeside | SEO
Bedste Råd
SEO - Hvad jeg selv kan lave eller bør lave

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk

SEO - Hvad jeg selv kan lave eller bør lave

 

Søgemaskineoptimering er også at finde en strategi, målsætning, delmål, søgeord og lave en markedsanalyse af din webside. Optimeringen af din webside kræver du kontrollere dine delmål jævnligt.

Hvad skal og bør jeg selv gøre på min webside

Stor del læste også: Stjernelære - Astrologi     Hastighed på hjemmesiden er også SEO     Er du til alternativ behandling?


Om du har en webside, eller du skal til at planlægge en webside, så er det vigtigt du kommer gennem punkterne herunder og gør dig klart hvilke målsætninger du har med din hjemmeside og får sat nogle delmål og gjort dig klart hvordan du vil måle din succes med hjemmesiden, ellers har du ikke noget at styre efter. Du vil måske ikke opdage du ikke når dine delmål og derfor heller ikke kommer i mål med din hjemmeside.

Det er din hjemmeside og det er dit ansvar at websiden bliver en succes, så derfor har jeg skrevet du skal og bør gøre dette selv, men selvfølgelig kan du få sparring og hjælp af konsulenter indenfor søgemaskineoptimering til at lave nogle realistiske delmål. Men det er stadig vigtig du selv deltager og du selv vælger dine vigtigste målsætninger for din webside.

Har du en hjemmeside, men ikke skrevet noget ned omkring dine målsætninger og delmål og ikke rigtig gjort dig klar hvilke søgeord der vil virke på din webside, så er det nu du går i gang med denne proces. Ja – denne proces kan godt tage tid, men tiden er godt givet ud, da du får en ide om hvor tæt (eller langt fra) du er på succes med din hjemmeside.

 


2.1. Målsætning på langt og kort sigt (delmål)SEO billed - best paksis in webdesignDin overordnede målsætning for at være på internettet og have en hjemmeside

Find dine målgrupper.
Hvad vil de have ?
Hvad søger de efter ?
Bruger de mobile enheder ?
Hvad er det du ønsker at opnå ?
Hvordan er konkurrencen i din branche ?

Find din målgruppe eller målgrupper, hvad efterspørger de og hvilke søgeord bruger de til at søge efter dine produkter. Desto bedre du kan identificere dine målgrupper, desto bedre kender du deres sprogbrug og kan skrive tekster der rammer målgruppen, og du får lettere ved at definere din målgruppes søgeord.

Hvis målgruppen bruger mobile enheder skal der være målsætning og delmål der er integreret i din overordnede strategi for disse.


Undersøg hvor meget konkurrence der er indenfor din branche og hvem der er dine nærmeste konkurrenter. Kig deres hjemmesider igennem og du har en ide om hvad du er oppe imod. 

Delmål – hvad kan det være ?

Vejen til toppen af Google er lang og trang og fyldt med stor konkurrence og der er mange ting at tage højde for, så sæt delmål op og gerne mange af dem.
Delmål kan f.eks være at du ligger som nr. 1 på Google med dine vigtigste søgeord. Du kommer selvfølgelig ikke på toppen af google med dem alle med det samme, men sæt dine vigtigste søgeord på som delmål alligevel, så du er bevidst om at du skal kæmpe for dem.
Det kan også være et delmål du skal have en vis mængde trafik (f.eks 250 besøgende om dagen) fra dine søgeord.
Delmål kan være konverteringen fra hvor mange besøgende du har og det antal kunder du får ud af dine besøgende.
Har du f.eks. et nyhedsbrev kan et delmål være hvor mange af dine besøgende der tilmelder sig dit nyhedsbrev.
Delmål kan være en lav afvisningsprocent (hvor mange der forsvinder fra din webside uden rigtig at foretage sig noget).

 

2.2. Finde hvilke søgeord der skal optimeres mod.


Når du har defineret din målgruppe ved du hvad de vil have, og hvad de søger efter. Nu skal du så bare finde de søgeord eller sætninger (kaldes ofte longtail søgeord) du forventer din målgruppe vil bruge. Det lyder let, men det kan faktisk være svært at ramme rigtig. Men jo bedre du kender din målgruppe desto lettere får du ved at finde de rigtige søgeord.

Lav en brainstorming med dine venner, kollegaer eller familie og sæt jer i målgruppens sted mens i skriver alle de søgeord ned der falder jer ind både enkelt ord og sætninger (longtail søgeord). Har du mulighed for det kan du også spørge dine kunder hvad de søger på for at finde dig. 

Er du et lokalt firma der tilbyder tjenesteydelser, bør du også overveje lokale søgeord som bynavn, adresse og postnummer, så du også bliver fundet på søgningen ”tømrer (bynavn-postnummer)”

Du kan teste dine søgeord og se hvor mange søgninger der er på de enkelte søgeord samt finde anden inspiration hos google Adwords keyword tool.

Antallet er søgninger vist i google adwords er vejledende, men giver dog et lille fingerpeg om antallet af søgeforespørgsler på de enkelte ord.

Inspiration kan også findes på google og yahoo søgemaskine der viser de 10 mest søgte ord (kaldes google instant) som forslag, mens du taster dit søgeord ind. På Bing vises kun de forslag som du tidligere har tastet ind.

For at vurdere konkurrencen kan du kigge på hvor mange resultater en søgning giver på søgemaskinerne. Antal søgninger står i alle søgemaskiner i nærheden af feltet hvor du taster søgningen ind.

Der er også forskellige programmer man kan bruge til finde søgeord med, men det kommer vi ind på senere under programmer til søgemaskineoptimering.

Man kan også få programmer der scanner et webside for søgeord, men find dine egne unikke søgeord, at lægge sig op ad konkurrenten giver jo ikke et forspring.

Har du et webside kan du, hvis du har valgt google analytic til at kontrollere din målsætning og delmål (se senere under kontrol af målsætning og delmål), sætte et søgefelt op på din webside hvor du kan se hvor mange og hvad dine brugere søger på. Dette kan give dig rigtig god information om de søgeord dine brugere anvender.

Et andet alternativ kan være at læse blog (dem er der mange af) med en målgruppe som matcher eller lægger tæt på din egen målgruppe. Her vil det være oplagt at lede efter alternative søgeord.
Søg på google: intitle:(det din webside handler om (søgeord)) ”leave comment”

 

2.3. Planlægge Kontrollen af om målene bliver opfyldt.Mål efter. Kommer folk til din side?

Et af de bedste og billigste programmer du kan bruge til at kontrollere om du når dine mål og delmål er google analytics. Programmet er gratis – du skal registrere dig på google, så får du en kode på 10-20 linier der skal sættes ind på alle dine sider.

Kan du ikke selv, kan du få din programmør elle webdesigner til det. Det tager ikke så lang tid at gøre dette, så forlanger de en halv bondegård for dette, så tag en alvorlig dialog med dem, det bør ikke tage mere end et par minutter per side. Så har du 30 sider er det så 1 times arbejde.

Webanalyse er en vigtig del af dit arbejde med din webside, så du ud fra din websides data kan handle og optimere hurtigt. Du får lettere ved at fastslå om dine mål og delmål opfyldes.

Google analytics udvikler sig hurtigt og i opsætningen er der så mange muligheder at jeg vil anbefale at læse denne gratis light udgave af Analyticsbogen  – så kan du altid vurdere om du vil investere i den komplette udgave.
Du finder
Goggle Analytics
her.   


2.3a. Overvåg internettet og lav din egen markedsanalyse eller webanalyse

SEO billed af søgemaskineoptimerings strategiSøg på Google med ”www.mitdomain.dk”, husk gåseøjnene, så får du de sider hvor dit domain navn indgår. Du kan således checke om der er nogen der omtaler din side. Er der nogen der gør dette så kontakt dem og tak for omtalen. Du kan f.eks tilbyde et interview hvor de kan skrive mere om din virksomhed, eller du kan tilbyde dem at skrive en virksomheds profil, som de kan optage på deres hjemmeside med et link tilbage til dig. Måske får du et nej, men vel altid et forsøg værd.

Dette kan også gøres automatisk, så du får en besked på E-mail fra Google Underretning (på engelsk google alert). Du kan f.eks få opdateringer når nogle skriver om dig eller en konkurrent. Du kan få underretning om nyheder indenfor din branche eller om produkter du er interesseret i. Tjek selv Google Underretning her.

Overskrift.dk  er en weblog portal, det vil sige her kan du søge mellem de fleste danske blogs. Melder du dig ind på overskrift.dk, kan du angive 3 søgeord som der holdes øje med og som du får en rapport på via E-mail.

Du kan bruge Socialmention. Socialmention er et overvågningsværktøj der er tilpasset sociale medier og web 2.0. Ligesom hos ”Google Underetning” kan du tilmelde søgeord og få underretning på E-mail når der er nyt om dit brand ( webside navn) eller din konkurrent eller et produkt.

Google insights  kan du kigge efter og holde øje med søgeords tendenser. Du kan tjekke et søgeord eller du kan sammenligne flere søgeord samtidig. Du kan sammenligne geografiske områder, men brug hjælpen i google insights, den er faktisk god.

Disse værktøjer sammen med google analytic som blev beskrevet i forrige kapitel  giver dig et rigtig godt billede af din egen virksomhed og konkurrenternes.

 

2.4. Planlægge online og offline strategier

Selve online og offline SEO bliver behandlet senere. Men selve strategien syntes jeg hører hjemme her da man også bør have en målsætning og delmål for online og offline SEO. Gøre sig tanker om hvad der virker for din virksomhed. Er du en lokal service virksomhed har du garanteret haft annonce udgifter for at stå i telefonbøgerne og betalt for rammer om din annonce for at den skulle tiltrække flere kunder – eller sagt med andre ord du har haft et budget til annoncering . Du har garanteret også annonceret i lokale aviser for at få budskabet om dine services og tjenesteydelser ud til brugerne. Her har du selvfølgelig målt på hvor mange kunder det har givet ? Eller hvad….!!!!! 

Som lokal service virksomhed kan det ikke udelukkes at det kan give ganske godt at annoncere i lokale medier. Men mål efter så godt du kan, så du kan afsætte et budget for både offline og online søgemaskineoptimering, så de komplimentere hinanden.

Når du har en hjemmeside skal du til at forholde dig til hvordan din trafik kommer til din hjemmeside.
  1. Du kan skelne mellem gratis trafik og betalt trafik fra søgemaskinerne
  2. Trafik for henvisningssteder f. eks hvor du allerede står i telefonbogen
  3. Direkte trafik

Ad 1:   Optimere du din hjemmeside til at ligge øverst på søgemaskinerne (med online SEO) skal du have et budget for dette. Du skal også overveje om du vil betale for trafik via søgemaskinerne, det man kalder google adwords, dette kræver også et budget.Hvordan du bruger og holder øje med dine målsætninger i google adwords bliver behandlet i et senere kapitel.

Ad 2: Trafik fra henvisningssteder er trafik fra linkkataloger, telefonbøger, blogs og forums hvor du er aktiv og kommunikere din virksomheds produkter og tjenesteydelser (online SEO).

Ad 3: Direkte trafik får du fra lokale annoncer, din signatur i din E-mail, QR-koder, streamers eller andet offline SEO

Ved søgemaskineoptimering kan man ikke sige at en enkel ting gør hele udslaget, det er derfor godt at sprede sprede sine aktiviteter over et bredt område for at undgå at man bliver for sårbar overfor en enkel ting  – men med de samme mål og delmål som du allerede har fastlagt. Du skal bare vide og vurdere at der er flere aktiviteter du skal afsætte tid og et budget for.

Artikler i samme genre:
Sociale omdømme på de sociale medier
Hvordan kommer jeg igang med SEO
Sidehastighedsscore i Google Analytics og ny Google hastighedstest 


Share Bedste Råd på sociale medier: