canonical tags | SEO
Bedste Råd
Fjern duplicate content med canonical tag

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk

Fjern duplicate content med canonical tag

Definer din foretrukne side ved duplicate content problemer med et canonical tag i head sektionen i din html kode.

Flere læste: Duplicate Content med og uden www     Lav en fejl 404 side     Din egen zoneterapeut på hospitalet

Canonical betyder at konvertere data der har mere end en kopi til en ”standard” repræsentation som du selv kan definere.

The canonical tag er forskellig fra en 301 redirect, da du fortæller søgemaskinen hvilken Kopi af din side med duplicate content du foretrækker. Dette er din anmodning om hvilken side der skal være din standard side – og søgemaskinerne efterkommer som oftest dette ønske. Sider med Duplicate content kan være :

·          Sessions ID
·          Kategori og navigations parametre
·          Marketing sporings parametre
·          Eller andre parametre der lægger sig bagved din oprindelige URL
·          En printervenlig version af din side
·          Din hjemmeside med eller uden www
·          Din hjemmeside med eller uden index.html

En canonical tag løser ikke visuelt dit problem med f. eks Session ID, du vil stadig se Session ID i din URL – og helt ærlig, jeg syntes ikke det er smukt syn. Med en 301 redirect løser du problemet her og nu og du kan visuelt se at din Session ID forsvinder. Med en canonical tag må du håbe på at søgemaskinerne gør som du har foreslået. Så jeg vil anbefale at bruge 301 redirect hvor dette er muligt og kun bruge canonical tag når alt andet er helt umulig.
 

Har du f.eks. en printervenlig side kan du bede søgemaskinerne om ikke at indeksere denne side med en robots meta tag i head sektionen af din hjemmeside med: 

<meta name=”robots” content=”noindex, nofollow”>

En anden måde at bede søgemaskinerne om ikke at indeksere en bestemt side er at lave en robots.txt fil i roden af din hjemmeside. I denne fil kan du bede om ikke at få gennemgået hele kataloger og enkelsider som f.eks.:

User-agent: *                                      #alle søgemaskine agenter
Disallow: /tmp/                                    #katalog
Disallow: /mineside/minside.html           #en enkel side

Du beder kun søgemaskinerne om ikke at indeksere indholdet af katalogerne og filerne, ikke om ikke at læse dem – så brug ikke robots.txt til at skjule privat indhold på din hjemmeside.

Linker nogle til den side du ikke vil have indekseret kan robots.txt filen ikke bruges - da filen stadig kan både læses og indekseres af søgemaskinerne. Her vil kun et meta tag noindex hjælpe.

Hvis du bruger robots.txt fil kan det anbefales at bruge f.eks. google webmaster tools, da du med disse webmaster tools kan checke om din robots.txt fil også virker som du gerne vil have. Kan du ikke bruge nogen af ovenstående kan du sætte et Canonical tag ind i <head> sektion af hver side, hvor der kan opstå problemer med duplicate content:
 
<link rel="canonical" href="http://yoursite.com/yourpage.php"/>
 
 

Læs om hvordan du checker din hjemmeside for duplicate content  på forum "SEO tips for Februar måned".


Share Bedste Råd på sociale medier:


Andre læste også: Forstå og lav selv søgemaskineoptimering     Horoskoper fra en rigtig astrolog     Få en hurtig hjemmeside!