zoneterapi | alternativ behandling
Bedste Råd
Zoneterapi

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk

Zoneterapi

Hvad er zoneterapi og bedste råd til at finde en zoneterapeut.

Flere læste: Alternativ behandling og sygeplejersker !     Egen zoneterapeut på hospitalet     Zoneterapeutforeninger fusionerer

Det er 5 år siden Statens Institut for Folkesundhed har undersøgt danskernes forbrug af zoneterapi. I 2005 var tallene:


1.       6 % af danskerne har brugt zoneterapi indenfor det sidste år
2.       21 % af danskerne har brugt zoneterapi på et tidspunkt i livet

I dag er tallene nok større da mange danskere har firma ordning, på grund af skattereglerne på området, hvor de ansatte kan få zoneterapi eller massage.

Zoneterapien fik en blåstempling i 2009 da sygeforsikring ”Danmark” gik ind og gav tilskud til zoneterapi. Tilskuddet gives hvis behandlingen udføres af en Registreret Alternativ Behandler, også forkortet som RAB med bestået eksamen som zoneterapeut. Desuden skal din læge konstatere du lider af en legemssvaghed eller sygdom. 


Hvad er Zoneterapi ? 

Kroppens organer er via nerve- og energibaner (også kaldet meridianbaner) forbundet med en zone på fødderne. Sådan en zone kaldes også reflekszone eller reflexzone. Ømhed eller hårdhed i reflekszonen betyder der er ubalance i den pågældende meridianbane. Zoneterapeuten kan ved trykmassage eller akutryk stimulere reflekszonen, hvorved der frigøres energi der stimulere kroppens organer som begynder at genoprette ubalancen til en sund balance. Dette sker i kroppens eget tempo.

Teorien bag zoneterapien med meridianbanerne er meget lig med teorien bag akupunkturen, men begge behandlinger stammer også fra Kina, hvor disse har en lidt anden prioritering i sundhedsvæsenet end de har i Danmark.

Mange zoneterapeuter bruger en holistisk tankegang under behandlingen for at kunne forebygge ubalancerne.  Behandleren  ser på hvad der kan være skyld i dine ubalancer. Det kan f. eks være forkert kost, for lidt motion, begge ting du selv kan gøre noget ved for at få en bedre balance, ved at få lidt vejledning. Behandleren kan kigge på din mentale og psykiske tilstand, er du f. eks meget stresset kan dette være skyld i de fysiske ubalancer.

Efter behandlingen med zoneterapi kan der opstå følgevirkninger når kroppen begynder at genoprette balancen. Disse følgevirkninger kan f. eks være hovedpine, humørsvingninger, ømhed i led og muskler, kulderystninger, øget svedafsondring, gamle skavanker blusser op, ændringer i urin og afføring. 

Zoneterapi kan bruges af alle mennesker i alle aldre. Den kan bruges forebyggende for velvære og en bedre livskvalitet. 

Bedste råd til at finde en zoneterapeut. 

Bedste råd til at finde en zoneterapeut er en Registreret Alternartiv Behandler, og ud fra personlig erfaring kan Klinik Chiron anbefales.

Mest læste:
Zoneterapi lindre ubehag ved kræftbehandling 
Zoneterapi hjælper mod Influenza/forkølelse 
Kiroterapi en blid behandlingsform 

Share Bedste Råd på sociale medier: