Optimer hjemmeside | SEO
Bedste Råd
SEO - Indledning

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk

SEO - Indledning

Jo mere du ved om SEO, desto bedre bliver du til at optimere din hjemmeside i forhold til både søgemaskiner og dine brugere. 

En hel del læste: Canonical tag kan fjerne Duplicate Content     301 redirect fjerner Duplicate Content     Sådan stopper du spam på dit website !


Hvad er SEO ?
 

Søgemaskineoptimering (SEO) er metoder til at få din hjemmeside til at en få en bedre placering i søgemaskinerne – og hvorfor skal DIN hjemmside så have en bedre placering i søgemaskinerne ?

Jo, for så kan folk finde dig – ifølge statistikken er der ikke mange der kigger på side 3 i søgeresultaterne – prøv at tænke på hvordan du selv bruger søgemaskinerne og hvad du lægger til grund for at klikke dig ind på en hjemmeside. Desto højere placering du får på side 1 i søgemaskinerne desto mere trafik giver det til din hjemmeside.

Denne gennemgang af søgemaskineoptimering indeholder ikke nogen trick der på 14 dage får dig til tops i søgeresultaterne, men udelukkende dokumenterede anbefalinger der virker på langt sigt. Dermed ikke være sagt at du ikke kommer til at bruge din kreativitet og Fantasi efterhånden som din viden om SEO bliver større.

Den grundlæggende SEO (søgemaskineoptimering) er ens for alle hjemmeside, men der er selvfølgelig forskellige udfordringer om du har en hjemmeside for et lokalt tømrefirma eller du har en webshop som du ønsker at expandere til udlandet.
Der er også forskel på hvor mange penge forskellige firmaer har råd til at investere i deres hjemmeside og SEO. Derfor denne gennemgang af SEO, så du bedre kan vurdere hvad du selv kan lave og hvad du skal have andre til.

Har DU brug for SEO ?

Ikke nødvendigvis, sægemaskineoptimering er optimeret til internet forretning og er bare en af de måder du kan sprede budskabet om dine services. Se senere under offline SEO.

Men har du en internet forretning (hjemmeside) og du ønsker mange besøgende, du ønsker at findes af kunder der ikke allerede i dag kender dig, du ønsker at sælge dine varer eller services til det stigende antal personer der bruger internettet for at finde netop dine varer/services – ja så behøver du SEO. 


Skal jeg lave det selv eller hyre nogen til at lave SEO ?

SEO består i dag af så mange forskellige ting at det er svært at finde en person der har ALLE disse spids kompetencer. Så mit bedste råd er: vær ærlig overfor dig selv og indse at du bestemt også har brug for hjælp på nogle områder indenfor søgemaskineoptimering.

Betyder dette så jeg ikke behøver vide noget om søgemaskineoptimering ? NEJ – absolut ikke. Jo mere du ved om SEO desto nemmere har du ved at finde den rette til at lave de ting du ikke selv har kompetence til at lave. Endvidere bliver kommunikationen mellem jer betydelig bedre når du kender de forskellige udtryk indenfor SEO – man kan sige i snakker ”samme sprog”. Du får lettere ved at definere hvad det er du vil have lavet, samtidig med du ved hvordan du skal måle om dette også har haft den ønskede effekt.

Sammenlign det med at du er ved at bygge et hus. Her hyre du ikke bare nogle tømrer, murer, vvs og elektrikere og får dem til at bygge huset. Nej, du hyrer en arkitekt eller byggesagkyndig til at planlægge byggeriet, lader ham om at hyre håndværkerne og føre tilsyn med at arbejdet også udføres korrekt. Her er arkitekten SEO manden – håndværkerne er web designere, tekstforfattere, linkbuildere. Mens du er den der har visionerne og ved hvordan det færdige hus/hjemmeside skal se ud og fungere. Det kan du fordi du ved hvad elektrikeren og vvs manden laver og kan stille krav til udførelse af dette arbejde.


Nu er hjemmesiden lavet – er der så tid til en slapper ?

Det er en dynamisk verden vi lever i – så har du allerede en hjemmside kommer der sikkert nyheder indenfor din hjemmesides emne og er du startet på SEO så kommer søgemaskinerne sikkert med nogle ændringer i hvordan de ranker din hjemmeside – eller du vil måske selv afprøve hvordan nogle nye søgeord virker på din hjemmeside – så det er en process der fortsætter med at optimere og gøre din hjemmeside bedre, både over for brugerne og søgemaskinerne.

Har du ikke en hjemmeside endnu, eller har du allerede en, så læs gennemgangen af hvad skal og bør jeg selv gøre på min hjemmeside ?

Mest læste:
Få teksten læst op fra hjemmesiden
Brugervenlig fejlside
QR koder - kom igang !
Share Bedste Råd på sociale medier: