tips og tricks | Bedste Råd
Bedste Råd
Tips google personlig søgning
CSS-bullet

cookie-privatlivspolitikCookie-privatlivspolitik
bedsteraad.dk

Tips google personlig søgning

Tips om personlig søgning og hvor google gemmer de personlige søgeresultater.

Flere læste: Lær søgning Google Map     Lav dine egne meta tags     Check Duplicate Content på dit website


I december 2009 begyndte Google at lave personlige søgninger eller personalized search. Det vil sige Google registrere hvad du søger efter og hvilke link du klikker på.
På den måde får Google et godt billeder af hvad du primært foretrækker, og kan så vise dig de resultater som du tidligere har klikket på eller nye resultater som Google tror du syntes om.

Som standard (eller default = du har ikke gjort noget aktiv for at slå det fra) så er personlig søgning aktiveret, når du går ind på Google for at søge.

Nogle vil syntes det er en fantastisk hjælp i deres søgninger, mens andre vil sige det er en krænkelse af privatlivets fred at deres søgeresultater bliver registreret på den måde.
Google laver personlig søgning, fordi de bedre kan give dig annoncer der netop rammer dine interesser. Så jo mere Google ved hvad du søger og klikker på, desto bedre kan de give dig de ”rigtige” annoncer.

Da internettet og antallet er hjemmesider stadig er stigende, vil jeg sige at ”best praksis” eller bedste råd er at man får den ”rene” Google søgning, der ikke er tilpasset hvad du har søgt og klikket på før.

Men hvordan gemmer eller husker jeg så mine foretrukne hjemmesider ? 

I internet explore kan du gemme dine fortrukne hjemmesider i ”Favoritter”, klik på ”Favoritter” og gem hjemmesiden. De er hermed lette at finde igen.

Er i flere i familien der benytter samme PC, så sørg for hver har deres egen indlogning til PC’en, så har i også jeres egen ”Favoritter” i internet explore, og skal ikke dele denne med de andre familie medlemmer.


Hvor gemmer Google mine personlige søgeresultater ?

Er du ikke logget ind på Google gemmer Goggle dine personlige søgeresultater i en cookies på din PC. 



Hvordan slås personlig søgning så fra ?

Google behandler personlig søgning lidt forskellig om du er logget på Google eller du IKKE er logget på Google. Du kan f. eks være logget på Google hvis du bruger Gmail eller andre services fra Google.

Den hurtigste måde at konstatere om man er logget ind eller ikke, er at se i øverste højre hjørne af Google søgesiden, står der ”Log Ind”, så er du IKKE logget ind. Står der ”Log Ud”, så er du logget ind. ( se tegningen til højre)personlig soegning
 

Du er IKKE logget på Google.

Oplysningerne om dine søgninger gemmes i en Cookie på din PC, så du har reelt 2 muligheder for at slå personlig søgning fra. 

  1. Du kan lade personlig søgning være slået til og med jævne mellemrum slette cookies på din PC. Denne mulighed er ikke så god som den næste, men er måske lettere for nogle, især hvis du med jævne mellemrum alligevel sletter dine cookies.

  2. Lav en søgning i Google (husk nu at lave en søgning) – i højre hjørne står der nu weboversigt, tryk på weboversigt. Der kommer nu til at stå:

”Dine søgeresultater kan være tilpasset ved hjælp af søgeaktiviteter på denne computer.”

Deaktiver tilpasninger, der er baseret på søgeaktivitet.

Tryk nu på linien med ovenstående tekst og personlig søgning er nu slået fra på din PC.

 

VIGTIGT: Når personlig søgning er slået fra lægger Google også en cookies på din PC, så sletter du med mellemrum dine cookies, skal du HUSKE at slå personlig søgning fra IGEN, da personlig søgning bliver aktiveret når du sletter dine cookies.

Slår du personlig søgning fra på din PC vil det gælde for alle der bruger PC’en under samme logind. Så igen, sørg for alle familie medlemmer har deres eget logind på PC’en. Hvert medlem af familien kan så selv vælge hvad de vil med personlig søgning.
 

Du er logget på Google.


Når du er logget ind skal du slette ”Weboversigt” fra din konto. Det gøres sådan: 

  1. tryk på ”min konto” linket på Googles startside. Du ser først linket når du er logget ind.

  2. tryk på ”rediger” ud for ”mine produkter”

  3. tryk på ”slet weboversigt”

Sletter du Weboversigten, vil du slette Alle elementerne og du får ingen historik mere i din weboversigt.

Linket her er til Googles egen beskrivelse af hvordan du slår personlig søgning fra. Personlig søgning



Link:  Astrologi

Læs på forum:
Lær at redirecte websider på en SEO venlig måde
Best match på Bing(MSN) og dennes indflydelse på SEO

Share Bedste Råd på sociale medier: